Buurman werd bekend in 2008, toen de groep tweede werd in het muziekprogramma ‘Zo Is Er Maar Eén’ op Eén, bracht vijf platen uit (‘Rocky Komt Altijd Terug’ (2008), ‘Mount Everest’ (2010), ‘De Kus in Ruil voor een Koninkrijk’ (2014), ‘Dans & Dwaal’ (2017) en ‘Einzelgänger’ (2019)), verwierf een plaatsje in het collectieve geheugen met singles als ‘God, Ik en Marjon’, ‘Middellandse Zee’ ‘Mount Everest’, ‘London Stansted’, ‘Soms Ben Jij de Zon en Ik de Maan’, ‘Zoals Koffie Hoort bij Opstaan’, ‘Dans & Dwaal’ en ‘Elk Einde Is Een Nieuw Begin’.

Met ‘Splinterkind’, een nummer uit het album ‘Einzelgänger’, schopte Buurman het in 2019 tot in de Dikke Van Dale. ‘Splinterkind’ is een omschrijving voor een kind met gescheiden ouders.

De band werkte 6 succesvolle theatertournees af, speelde o.a. in een uitverkochte AB en stond drie keer op de Nekka-Nacht (in 2015 als centrale eregast). In 2016 ging Geert Verdickt met Stef Bos op tournee in Vlaanderen, Nederland en Zuid-Afrika met het programma ‘Bos en Buurman’. Voor de meest recente plaat ‘Einzelgänger’ ligt er nog een uitgestelde theatertournee in het verschiet.